Hallásvizsgálat & Hallókészülék

Dr. Szűcs Enikő fül orr gégész főorvos, partnere a VICTOFON -egyetlen magyar- hallókészülék gyártó és forgalmazó cégnek.

Elismert fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, valamint szakasszisztensek segítenek a hallásproblémák diagnosztizálásban, a megfelelő készülék kiválasztásában és ezek utógondozásában.

Audiológiáink a legújabb diagnosztikai eszközökkel felszereltek: modern fül-orr-gégészeti kezelőegységek, digitális klinikai audiométerek, nagy akusztikai csillapítású csendes kamrák, tympanométerek.

Rendelőinkben a következő vizsgálatok elérhetők:
  • Fül-orr-gégészeti vizsgálat;
  • Részletes hallásvizsgálat;
  • Beszédértés-vizsgálatok;
  • Impedancia, stapedius reflex vizsgálat (középfül vizsgálatok);

Rendelési idő

Dr. Szűcs Enikő - Fül -Orr Gégész Szakorvos | +36 30 579 6630

  • 1500 - 1900
  • 1000 - 1500
  • megbeszélés szerint

SZOKATLAN ÉKSZER VILÁGRASZÓLÓ ÚJDONSÁG MÁR MAGYARORSZÁGON IS

Német ékszertervezők és akusztikusok közös ötlete, melyből világraszóló újdonság született – elegáns fülbevaló, beépített hallókészülékkel.
Az ékszer kisméretű, de nagy tudású hallókészüléket rejt, amelyet a legújabb technológia felhasználásával fejlesztettek ki.

A fülklipszek és a hallókészülékek egyedi darabok.

Az EORA dekoratív hallóékszer elődeinél könnyebben és kényelmesebben viselhető, így ideális mindennapi használatra.

Az EORA hallókészülék svájci fejlesztésű finommechanikai megoldás. A hallókészülék illesztése teljeskörű hallásvizsgálat után ugyanúgy történik, mint a digitális hallókészülékeknél. A hallóékszer különösen alkalmas arra, hogy az egyedülálló Audio EfficiencyTM technológiának köszönhetően enyhe-közepes fokú halláscsökkenés esetén segítséget nyújtson viselőjének.

Az EORA hallóékszer már Budán, a MediLine Egészségcentrumban lévő Victofon Hallásvizsgálóban is elérhető!

További információért látogasson el weboldalunkra:
http://ekszerhallokeszulek.hu/jelentkezes

A hallásvizsgálati mérést audiológus szakasszisztensek végzik hangszigetelt siketkamrában klinikai audiométer segítségével, pontosan meghatározva a halláscsökkenés mértékét. A hallásküszöb meghatározása különböző frekvenciájú hangokon, a hangerő fokozatos növelésével történik, egészen addig, amíg a páciens éppen meghallja a hangot. A két fül mérése külön-külön történik.

A beszédérthetőség vizsgálatot, vagyis a hasonló szavak elkülöníthetőségét úgy vizsgálják, hogy alig eltérő egy-szótagos szavakat hall a páciens. A helyesen elismételt szavak aránya vezetéses típusú halláscsökkenésnél általában a normális tartományon belül helyezkedik el. Idegi halláscsökkenés esetén ennél rosszabbak az eredmények, különösen a hallóideg, vagy az agyi hallópályák károsodásakor.

A beszédhallásküszöb-audiometriával azt állapítják meg, hogy mennyire hangosan kell a szavakat kimondani ahhoz, hogy a páciens megértse őket. A mérés során meghatározott hangerővel két szótagú, egyenletesen ejtett szavakat és számokat hallgattatnak a vizsgált egyénnel.

A VICTOFON mobil szűrőállomást is üzemeltet hallásszűrési programok keretén belül, ahol Ön a lakhelyéhez közel is részt vehet hallásszűrésen. Felhívjuk figyelmét, hogy a szűrőprogramokon kapott vizsgálati-eredmény tájékoztató jellegű, panasz esetén további kivizsgálás javasolt.

forrás: http://www.victofon.hu/Vizsgalatok